Vizită de studiu la CNE Cernavodă și la amplasamentul din Doicești

 
💡În perioada 11 – 13 Aprilie 2024, studenții de la master, specializarea Managementul Sistemelor Electroenergetice Moderne, ramura opțională Centrale Nucleare, împreună cu o parte din studenții de la licență, specializarea Managementul Energiei, au participat la o vizită de studiu la CNE Cernavodă și la amplasamentul din Doicești.
💡La CNE Cernavodă, studenților le-au fost prezentate, în prima parte, noțiuni teoretice cu privire la funcționarea unei centrale nucleare tip CANDU, urmând vizitarea Camerei de Comandă Principală Unitatea 1 și Unitatea 2.
💡În cadrul vizitei de la Doicești au fost trecute in revistă noțiuni legate de reactoarele nucleare modulare mici (SMR). În această locație, pe locul fostei centrale termoelectrice, se va amplasa primul SMR din Europa. În acest sens, s-a prezentat amplasamentul, locul în care se va construi, lucrările care s-au realizat până în momentul vizitei, și cum va arăta noua centrală. De asemenea, s-a prezentat un parc fotovoltaic activ, de 80 MW care, în viitor, va funcționa în tandem cu SMR-ul instalat.
💡Mulțumim specialiștilor de la Nuclearelectrica, CNE Cernavoda și RoPower pentru profesionalism, amabilitate și implicare, aspecte esențiale în desfășurarea cu succes a vizitei.
💡Felicităm studenții care au participat la vizită pentru atmosfera destinsă pe care au imprimat-o și pentru seriozitatea cu care au tratat problemele de specialitate.
🚀🌟🌍Aducem mulțumiri speciale factorilor decisivi în derularea în condiții deosebite a întregii acțiuni organizate de Departamentul de Electroenergetică și Management: UTCN, KESZ, Nuclearelectrica, CNE Cernavoda, RoPower și E-INFRA.
 
 
 
 
 

Go back